Frequently Asked Questions

16. Moduli - Internet trgovina - Atributi proizvoda, Proizvođači/Brandovi
Atributi proizvoda

U ovom podmodulu kreirate i uređujete podmodul atributi proizvoda.
U padajućem izborniku, u lijevom kutu, birate jezik za koji dodajete ili mijenjate atribute proizvoda, ukoliko se radi o višejezičnoj web stranici.

Klikom na image dodajete novi atribut, nakon čega Vam se nude opcije:

- Pozicija – u polje upisujete broj koji određuje na kojoj poziciji će se nalaziti atribut, odnosno kojim redosljedom će se prikazivati. Najbolje je da pozicije unosite na sljedeći način (10, 20, 30... kako biste kasnije mogli između dodavati dodatne atribute)
- Naziv atributa – upisujete naziv atributa proizvoda kojeg dodajete ili mijenjate naziv već postojećeg proizvoda, ukoliko ga treba mijenjati
- Status – u padajućem izborniku birate hoće li atribut proizvoda biti objavljen ili ne, odnosno da li će se prikazivati ili ne
- Pristup / vidljivost – u padajućem izborniku birate tko će vidjeti atribute proizvoda, posjetilac ili samo registrirani korisnici

Kad ste ispunili ova polja kliknete na image i dobiti ćete dodatne opcije:

OSTALI PODACI (informativni podaci kreirani automatski od strane CMS sustava)
- Kreirano – kada je atribut proizvoda kreiran
- Ažurirano - kada je atribut proizvoda ažuriran
- Izmjene izvršio – koji korisnik je radio izmjene
- Korisnikova IP adresa – korisnikova IP adresa

Nakon svake izmjene kliknuti na image za spremanje, te image za povratak na stranicu prije. Nakon kreiranja atributa možete ga mijenjati image, brisati image i vidjeti opcije atributa image.

Klikom na image možete definirati opcije atributa, dodavati nove i mijenjati postojeće.
U padajućem izborniku, u lijevom kutu, birate jezik za koji dodajete ili mijenjate opcije atributa, ukoliko se radi o višejezičnoj web stranici.

Desno od toga je padajući izbornik sa atributima koje ste kreirali, birajući neki od atributa možete vidjeti koje opcije atributa pojedini atribut ima.
Klikom na image dodajete novu opciju, te ispunjavati sljedeće stavke:

- Pozicija - u polje upisujete broj koji određuje na kojoj poziciji će se nalaziti opcija atributa, odnosno kojim redoslijedom će se prikazivati. Najbolje je da pozicije unosite na sljedeći način (10, 20, 30... kako biste kasnije mogli između dodavati dodatne opcije atributa)
- Naziv atributa – u polje unosite naziv opcije atributa
- Opcija od atributa – u padajućem izborniku birate atribut za koji dodajete opciju

OSTALI PODACI (informativni podaci kreirani automatski od strane CMS sustava)

- Kreirano – kada je opcija atributa proizvoda kreirana
- Ažurirano - kada je opcija atributa ažurirana
- Izmjene izvršio – koji korisnik je radio izmjene
- Korisnikova IP adresa – korisnikova IP adresa

Nakon svake izmjene kliknuti na image za spremanje, te image za povratak na stranicu prije. Nakon kreiranja opcije atributa možete ju mijenjati image i brisati image.


Proizvođači/Brandovi

U ovom podmodulu kreirate i uređujete proizvođače proizvoda.

U padajućem izborniku, u lijevom kutu, birate jezik za koji dodajete ili mijenjate proizvođače/brandove, ukoliko se radi o višejezičnoj web stranici.

Klikom na image dodajete novog proizvođača/brand, nakon čega Vam se nude opcije:

- Ime proizvođača – u polje upisujete naziv proizvođača kojeg dodajete ili mijenjate naziv već postojećeg proizvođača, ukoliko trebate nešto izmjeniti
- SEO adresa - u polje kopirate naziv proizvođača/brand koji će se ispisivati u adresnoj traci, u nastavku vaše domene. Bitna je za SEO, odnosno rangiranje Vaše stranice na Google-u.
- Ključne riječi za tražilicu - u polje upisujete riječi koje su relevantne za proizvođača/brand. Birajte riječi koje bi potencijalni klijenti pretraživali na tražilicama, jer su bitne za SEO, odnosno rangiranje Vaše stranice. Pišu se malim slovima, razdvojene zarezom
- Naslov stranice – U ovo polje upisujete naslov stranice koja sadržava proizvod/artikl
- Ključne riječi – U ovo polje upisujete ključne riječi za stranicu proizvoda/artikla
- Opis stranice – U ovo polje upisujete kratki opis stranice koja sadržava proizvod/artikl

Kad ste ispunili ova polja kliknete na image i dobiti ćete dodatne opcije:

- Kratki opis – kratki tekst koji opisuje sadržaj proizvođača proizvoda, koji će biti ispisan na početku teksta ispod naslova i biti prikazan na naslovnici ukoliko se proizvod izdvaja.
- Sadržaj – kompletan sadržaj proizvođača proizvoda
- Slika – klikom na Browse birate sliku sa računala koja će se prikazivati uz proizvođača/brand
- Način obrade slike – iz padajućeg izbornika možete odabrati jedan od 3 načina obrade slike (izreži sliku centrirano – način obrade slike zadržava centar slike i odstranjuje višak, obrezivanje slike – način obrade slike 'odstranjuje' višak slike ukoliko dimenzije odstupaju od dimenzija zadanih po dizajnu, promjena veličine slike u omjeru - način obrade slike zadržava omjer dimenzija slike te ukoliko dimenzije ne odgovaraju dimenzijama definiranim u dizajnu, razliku automatski ispunjava prethodno definiranom pozadinskom bojom)
- Pozicija - u polje upisujete broj koji određuje na kojoj poziciji će se nalaziti proizvođač, odnosno kojim redoslijedom će se prikazivati. Najbolje je da pozicije unosite na sljedeći način (10, 20, 30... kako biste kasnije mogli između dodavati dodatne proizvođače)
- Izdvojeni sadržaj – u padajućem izborniku birate želite li da se proizvođača/brand izdvaja (prikazuje) na naslovnici ili ne
- Pristup sadržaju – u padajućem izborniku birate koji tip korisnika će imati pristup proizvođača/brand
- Status – u padajućem izborniku birate hoće li proizvođač/brand biti objavljen ili ne, odnosno hoće li se prikazivati ili ne

OSTALI PODACI (informativni podaci kreirani automatski od strane CMS sustava)
- Kreirano – kada je proizvođač/brand kreiran
- Ažurirano - kada je proizvođač/brand ažuriran
- Izmjene izvršio – koji korisnik je radio izmjene
- Korisnikova IP adresa – korisnikova IP adresa

Nakon svake izmjene kliknuti na image za spremanje, te image za povratak na stranicu prije. Nakon kreiranja proizvođače/brandove možete pogledati image, mijenjati image, brisati image.


 Last updated Mon, 04. Jul 2016. 17:33

Please Wait!

Please wait... it will take a second!